Home > Informatie > Doekeigenschappen

Doekeigenschappen

Het materiaal van de doeken

De zonweringdoeken die wij aanbieden op zonnescherm-discount bestaan uit 100% geweven acryl. De doeken hebben een gewicht van zo'n 290 gram per m2. Dankzij de dikke laag aangebrachte finish is het doek tevens:

- vochtbestendig;
- rot- en schimmelvrij;
- vet- en vuilafstotend;
- bestand tegen weersinvloeden.

In de standaard uitvoering heeft u de keuze uit diverse kleuren en patronen.

De belangrijkste eigenschappen

Naast het feit dat een zonweringdoek er leuk uit moet zien, heeft het ook een functionele taak. Het is een hoogwaardig product met een technisch weefsel dat aan vele kwaliteitseisen moet voldoen. De zonweringdoeken moeten o.a. aan de volgende eisen voldoen:

  • stevigheid;
  • vuil en waterafstotende eigenschappen;
  • weerbestendigheid;
  • kleurechtheid.

Naast de hierboven genoemde eisen ondergaan de zonweringsdoeken tal van uitvoerige tests om de kwaliteit voor ieder type doek te garanderen.

Bij het vervaardigen van de zonwering worden er alleen gecontroleerde zonweringdoeken gebruikt doe voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen en testen. Hoewel de doeken aan perfectie grenzen zijn er een aantal stofeigenschappen die zelf met de huidige techniek niet uit te sluiten zijn.

Knikvouwen

Er kunnen knikvouwen ontstaan bij de confectie. Als het al voorkomt dan is dit meestal bij lichte kleuren. In de knik kan pigmentverschuiving ontstaan. Wanneer er tegen het licht in naar het doek gekeken wordt kan dit enigszins lijken op vuilstrepen. Een knikvouw verminderd de kwaliteit van het doek niet. (zie afbeelding 1, 2,)

Golven

Door de dubbele lagen doek met verschillende wikkeldiktes op de doekrol is het mogelijk dat er banen ontstaan in de buurt van zomen en naden. Dankzij deze banen kunnen er stofspanningen ontstaan die kunnen resulteren in golven, wafelvorming of een visgraatpatroon). (zie afbeelding 3, 4, 5, 6)

Regenbestendigheid

Zonweringdoeken van acryl zijn geïmpregneerd en daardoor waterafstotend. Daarnaast zijn ze tegen een kleine regenbui bestand mits geplaatst met een minimale hoek van 14 graden. Om schade te voorkomen is het verstandig om een zonnescherm op te rollen voordat het stormt of hard / lang gaat regenen.

Staat het zonnescherm nog open bij een regenbui?
Bent u te laat bij een regenbui? Rol het zonnescherm dan zo snel mogelijk nat op en heel belangrijk: Rol het zonnescherm weer uit bij droog weer zodat het kan drogen!

Zijzoomgolven

Een zonnedoek wordt tijdens de productie meestal door een actief veersysteem onder een permanente spanning gehouden. Op het strakke doek worden de naden en zomen gestikt. Deze naden en zomen werken als een versterking van het doek maar zullen ook de meeste belasting verdragen. Door het oprollen van het doek komen de zomen en naden vaak gekruist over elkaar te liggen. Dit kan vervolgens resulteren in platgedrukte naden en zomen die hierdoor in lengte kunnen toenemen. Bij het openen van het eindproduct kan het dus voorkomen dat de zijzomen licht golven.

De producteigenschappen van zonweringdoek is gepubliceerd door:
De Bundesverband Konfektion Technischer Textilien e.V. (BK Tex) en is van toepassing op alle acryl zonweringsdoeken!

Verschillende type zonweringsdoek

Max

Max: Het extra waterdichte acryldoek

HET EXTRA WATERDICHTE ACRYLDOEK

Het zonweringdoek MAX verschilt van het doek Orchestra door zijn kleurloze coating aan één kant die het doek volledig waterdicht maakt. Het doek MAX is ideaal voor vaste en permanente installaties buiten (terrasoverkappingen, pergola’s …). Het garandeert u dat de kleuren jarenlang mooi blijven, beschermt uitstekend tegen uv-stralen en alle mogelijke weer en wind, en is nog onderhoudsvriendelijk ook. Zo geniet u het hele jaar door van uw terras.

Alle referenties zijn beschikbaar in banen van 120 cm.

EEN INNOVERENDE BEHANDELING VOOR MEER ONDERHOUDSVRIENDELIJKHEID

MAX heeft een door Dickson ontworpen waterafstotende behandeling. Deze innoverende behandeling die op het hele doek is aangebracht, verhoogt de onderhoudsvriendelijkheid: regen of eenvoudig afspoelen met water draagt bij aan het dagelijks onderhoud van het doek, zodat grondig onderhoud minder vaak hoeft plaats te vinden.

ALL WEATHER-DOEK VOOR MAXIMAAL PLEZIER BUITEN

MAX is geheel waterdicht dankzij een uv-bestendige coating aan één kant, zodat u het hele jaar van uw terras kunt genieten zonder het zonnegordijn bij de eerste druppels weer in te vouwen.

Bovendien blokkeert MAX de opwarming, voor lagere temperaturen onder het zonnegordijn en minder broeikasgevoel.

 

Waarschuwing: Een zonweringsdoek is nooit 100% waterdicht, tevens kan door het extra gewicht uw zonnescherm beschadigen.

 

Brochure Max doek

 

 

Infinity

DICKSON CONSTANT heeft een exclusief "veerkrachtig" acrylgaren ontwikkeld om de rek van het weefsel in de loop van de tijd te controleren.

Dit garen wordt gebruikt in de inslagrichting, en corrigeert de onbalans tussen schering en inslag die inherent is aan alle standaardstoffen van acryl.

INFINITY is de garantie van een stof die in de loop der jaren zijn dimensionale stabiliteit behoudt.

Grote voordelen voor alle systemen:

  • Een vermindering van het verschijnsel embossing (vermindering van het aantal naden)
  • Gecontroleerde dimensionale stabiliteit (Dickson Resilient System®)
  • Een stof die in beide richtingen kan worden gebruikt (schering of inslag)

Brochure Infinity doek

Brochure onderhoud Infinity doek

 

 

Spark

Brandwerend zonweringdoek, ideaal voor openbare gelegenheden

 

Op publieke terrassen is brandpreventie cruciaal.

De gevaren zijn niet min: rookzones, kaarsen, terrasverwarmers …

Het brandwerende zonweringdoek Spark voldoet gecertificeerd en wereldwijd aan de belangrijkste normen voor brandveiligheid.

En behalve zijn technische prestaties heeft Spark ook prachtige esthetische kwaliteiten.

Het doek is verkrijgbaar in 9 trendy uni-kleuren waarmee Spark zich perfect aanpast aan de visuele identiteit van eigentijdse merken.

 

Brochure Spark doek

Brochure onderhoud Spark doek

Opera

Het decoratieve zonweringdoek met jacquardeffect

 

Met het doek Opera kiest u voor een breed scala motieven en kleuren om van uw leefruimte buiten iets decoratiefs te maken.

Met Jacquard creëert u recto-verso originele motieven.

De in de massa geverfde acrylvezel en de unieke behandeling maken het doek jarenlang uitstekend kleurvast en zorgt dat het gemakkelijk te onderhouden is.

De referenties Opera zijn beschikbaar in banen van 120 cm.

 

Brochure Opera doek

 

Op zoek naar zonneschermen, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.zonnescherm-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden