Home > Informatie > Garantie

Garantie

Kwaliteit staat bij ons voorop daarom bieden wij op onze zonneschermen maar liefst 5 jaar garantie.

De garantie omvat: 5 jaar garantie op materiaal en/of constructiefouten.

Tevens bieden wij 5 jaar garantie op onze motoren.

Op onze bedieningscompenenten zoals schakelaars en handzenders bieden wij 6 maanden garantie.

De garantie vervalt voor gebreken die het gevolg zijn van:

  • Normale slijtage
  • Onoordeelkundig gebruik
  • Niet of onjuist uitgevoerd onderhoud
  • Wijzigingen uitgevoerd door opdrachtgever of derden
  • Bij zelf montage vervalt de garantie op montage en aansluit fouten
  • Indien de klacht of storing te wijten is aan invloed van buitenaf en welke niet terug te leiden is naar kwaliteit van het product. Hieronder verstaan wij, schade ontstaan door b.v. storm, zuigwind, hagel, braak, inbraak, vandalisme etc.

Garantie bij zelfmontage.

Heeft u de zonneschermen zelf gemonteerd heeft u bij ons gewoon garantie.

Wij kunnen u nieuwe onderdelen toezenden zodat u deze zelf kunt vervangen, het defecte onderdeel hebben we dan retour nodig voor het afhandelen van de garantie.

Is het voor u niet mogelijk om het defect zelf te vervangen? Wij kunnen het product ophalen en het defect laten repareren bij onze fabrikant. Na reparatie bezorgen wij het product bij u retour. Heeft u de producten bij ons afgehaald dan brengen wij kosten voor het ophalen en retour bezorgen in rekening. Wanneer wij de producten bij u bezorgd hebben dan komen wij deze kosteloos ophalen en retour bezorgen.

Het is ook mogelijk dat een van onze montagebedrijven het defect bij u op locatie komt repareren echter zullen deze hier wel kosten voor in rekening brengen.

Garantie bij montage.

Zijn de zonneschermen door een van onze montagebedrijven gemonteerd dan wordt de garantie mits mogelijk op locatie gerepareerd.

De eerste 2 jaar zit binnen de garantie ook de arbeidsloon en voorrijkosten, na 2 jaar worden de arbeidskosten en voorrijkosten in rekening gebracht.

Eventuele kosten voor steiger, hoog-schaarwerker of andere speciale klimwerktuig worden altijd in rekening gebracht ook tijdens de garantieperiode.

Onderhoud / Schoonmaken.

  • Frame regelmatig schoonmaken d.m.v.water en een licht sopje, (geen agressieve of schuur middelen)
  • Voor een extra beschermlaag is het aan te bevelen het frame 1x per jaar in de wax te zetten.Hier vindt u de verschillende schoonmaakmiddelen...
  • LET OP!! Bij het schoonmaken van elektrisch bediende zonneschermen altijd de stroom uitschakelen en buiten het bereik van motor en elektrisch aansluitingen blijven.

Neem bij twijfel en of vragen gerust met ons contact op.

Doeken

De zonweringsdoeken zijn an 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca 310 gram per m2. Door de zware finisching is het doek vochtbestendig, rot en schimmelvrij, vet en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. In de standaard uitvoering kunt u keuze maken uit diverse desings.

Logo Dickson

 

Belangrijke producteigenschappen van zonweringdoek

Zonweringsdoek is een technisch weefsel, dat naast funtioneel ook nog decoratief moet zijn. Bij zonweringdoek gaat het om een hoogwaardig product, dat aan stenge technische eisen moet voldoen. Iedere productie wordt aan strenge testen onderworden. Eisen van waterdichtheid, stevigheid, vuil en waterafstotende eigenschappen, weer- en kleurechtheid en vele andere eigenschappen worden vastgelegd, gemeten en voor ieder doektype gegarandeerd.

Hoewel bij het vervaardigen alleen gecontroleerd 1e kwaliteit doek gebruikt wordt, zijn aan de perfectie grenzen gesteld. Sommige effecten in het doek, zijn echter ook bij de huidige stand van de techniek niet helemaal uit te sluiten.

Knikvouwen

Ontstaan bij de contectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vuilsterpen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet. (afb. 1,2)

Golven

In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan door dubbele lagen doek verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel- of visgraatpatroon). (afb. 3, 4, 5, 6)

Regenbestendigheid

Acryl-zonweringdoeken zijn waterafstotend geimpregneerd en, bij een minmale hoek van 14, tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en landurige regnbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen.

Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen. (afb. 6)

Zijzoomgolven

Het doek wordt meestal door een actief verensysteem onder permanente spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeen ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar heen wat de druk en de spanning extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt en nemen daardoor in de lengte toe. Dit kan er bij het openen van het zonnescherm toe leiden dat de zijzomen licht golven. (afb. 7)

De producteigenschappen van zonweringdoek is gepubliseerd door:

de Bundesverband Konfektion Technischer Textilien e.V. (BK Tex) en is van toepassing op alle acryl zonweringsdoeken!

Op zoek naar zonneschermen, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.zonnescherm-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2020 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden