Home > Informatie > Knikarmscherm

Knikarmschermen

Het knikarmscherm is naast het bekendste type zonnescherm ook het zonnescherm dat het meeste verkocht wordt. Dit is uiteraard niet alleen vanwege de scherpe prijs en hoge kwaliteit maar ook doordat een knikarmscherm ontzettend praktisch is. Met een knikarmscherm behoudt u namelijk vrije doorloop onder uw zonnescherm en kunt u toch uw terras of balkon voorzien van extra schaduw. Daarbij wordt ook de zon uit aanliggende binnenruimtes geweerd waardoor u geen extra binnenzonwering nodig heeft.

Graag zetten we alle voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Voor- en nadelen van knikarmschermen
 • Voorziet zowel terras of balkon van schaduw als aangrenzende binnenruimtes;
 • Behoudt van vrije doorloop bij een uitgerold zonnescherm;
 • Neemt minimale ruimte in en heeft een strakke afwerking.
 • Blokkeert geen zonlicht langs de zijkanten van het zonnescherm;
 • Beperkte uitvalshoek, nadelig bij laagstaande zon.

Afwerkingen

Cassette typen

De knikarmschermen zijn, afhankelijk van het design, voorzien van een specifiek type cassette. De cassette typen kunnen onderverdeeld worden in:

 • Open casettes
  De achterzijde van de cassette is geopend en de voorlijst sluit tegen het doek. Wanneer er geen regen of water bij de cassette van het scherm in de buurt komt, is dit de meest voordelige optie.
 • Semi cassettes
  De achterzijde van de cassette is geopend en de voorlijst sluit tegen de kap van het zonnescherm. Komt er alleen regen of water van de voorkant tegen de cassette van het zonnescherm? Dan kunt u kiezen voor een semi cassette scherm i.p.v. een gesloten cassette.
 • Gesloten cassettes
  De achterzijde van de cassette is gesloten en de voorlijst sluit tegen de kap van het zonnescherm. Hierdoor is dit de meest beschermende cassette optie, een zonnescherm met deze cassette kan tegen bijna alle weersomstandigheden.

Cassette kleuren

Om ervoor te zorgen dat uw knikarmscherm perfect aansluit bij het uiterlijk van uw woning en/of kozijnen, heeft u zelf de keuze om de cassette te laten voorzien van een mooie kleur. Een greep uit het kleuren assortiment: RAL9001 (ivoor), RAL9016 (verkeerswit), RAL9010 (wit), RAL7S16 (antraciet structuurlak).

Doeken

De zonneschermdoeken zijn voor 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca 310 gram per m2. Door de zware finishing is het doek vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. De doeken zijn beschikbaar in diverse kleuren en patronen. 

Bedieningsmogelijkheden

Alle knikarmschermen kunnen elektrisch bedient worden middels een wandschakelaar of afstandsbediening, enkele modellen kunnen ook handmatig met slinger bedient worden.

Op zoek naar zonneschermen, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.zonnescherm-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden